tiistai 15. huhtikuuta 2014

Haaste: Kysymyksiä ja vastauksia kirjoista

Sain mielenkiintoisen haasteen Saralta/psrakastankirjoja eli nyt on edessänne vähän erilainen postaus. Tykkään lukea, mutta ehkä kuitenkin enemmän olen elokuva-/tv-ihminen ja seuraankin monia sarjoja. Luen lähinnä kevyttä viihdekirjallisuutta, koska luen useimmiten sängyssä unta odotellessa enkä tällöin jaksa kovin synkkää tai raskasta kirjaa lukea. Vastauksien etsiminen ei ollut ihan helppoa, mutta tässä kuitenkin jotain kirjallisia ajatuksiani höystettynä matkakuvilla vuosien varsilta. :)

Boa Vista, Kap Verde


1. Kuka kirjallinen henkilö voisi olla sielunkumppanisi (ehkä myös romanttisessa mielessä)?

Olen yrittänyt miettiä tätä, mutta en oikein keksi sellaista yksittäistä henkilöhahmoa tai kirjailijaa, jonka kanssa kokisin syvempää sielujen sympatiaa. Koen itseni ehkä sellaiseksi sankarittaren parhaaksi ystäväksi. Tiedättekö sen tyypin, joka ei koskaan ole ihan yhtä kaunis, älykäs tai rohkea kuin itse sankaritar? Joka on aina taka-alalla, uskollinen ystävä, sivujuoni. En tiedä miksi, mutta koen aina läheisyyttä näihin henkilöhahmoihin. :)

2. Mikä vuosikymmen tai vuosisata on kirjallisessa mielessä sinulle kaikkein läheisin ja miksi?

Olen aika kaikkiruokainen tämän suhteen, mutta mieluiten luen nykypäivään sijoittuvaa kirjallisuutta, joten sanoisin että 2000-luku. En osaa sanoa tähän ole mitään erityistä syytä, yleensä hyllystä tulee vain napattua nykykirjallisuuden tuotos.

3. Kerro jokin kirjoihin liittyvä muisto lapsuudestasi. 
 
Ensimmäisenä tulee mieleen eräs kevättalven aurinkoinen päivä, jolloin olin mummulla hoidossa. En nyt ihan pikkulapsi enää ollut, varhaisteini paremminkin. Mummu taisi vähän jo kyllästyä "Mitäs nyt tekisin?" -kyselyihini ja nappasi kirjahyllystä kauniin pinkin kirjan ja antoi sen minulle. Istahdin kamarin keinutuoliin ja upposin ensimmäisen kerran Erich Segalin Love Storyn lumoihin. Luin kerralla koko kirjan alusta loppuun ja olin aivan myyty. Pari vuotta myöhemmin mummu antoi sekä Love Storyn että sen jatko-osan Oliver's Storyn minulle joululahjaksi. Vaikka jatko-osa ei yltänyt ensimmäisen osan lumovoimaan, nämä kirjat ovat tärkeitä minulle, myös muistoina jo edesmenneestä mummustani.

Ihastuttava Tallinna


4. Mikä on erikoisin paikka, jossa olet lukenut?


Kuten sanottua, luen yleensä sängyssä ennen nukahtamista eikä sänky ehkä ole se erikoisin paikka maailmassa. ;) Joskus olen lueskellut entisen kotini lähellä olleessa puistossa aurinkoisena kesäpäivänä, ei kovin erikoinen sekään. Mieluisin lukupaikka sitten taas on ehdottomasti aurinkotuoli rannalla jossain lämpimässä, vieraassa maassa...

5. Mihin haluaisit mennä lomalle? 

Helpompi olisi vastata mihin EN haluaisi mennä... ;) Irlanti maana on aina tuntunut kiehtovalta ja siellä haluaisin joskus käydä. Kreikan Santorini näyttää kuvissa niin uskomattoman kauniilta, että sen tahtoisin päästä näkemään ihan itse. San Fransisco on ikuinen haaveeni ja tietenkin New York, New York... Rantakohteista Meksiko ja Malediivit ovat ehdottomasti kärjessä, mutta haluaisin käydä myös Kanarian saarilla. Toisaalta siellä kiehtoo enemmän joku vähän syrjäisempi tai pienempi paikka, ei välttämättä se suurin tai eniten turistien kansoittama kohde. Manner-Espanjaan tahtoisin myös...Italiaan... Siinä nyt alkuun muutama. ;)

Pafos, Kypros


6. Kenestä kertovan elämäkerran haluaisit lukea ja miksi?


Marian Keyes kirjoittaa upean oivaltavasti ja sopivan humoristisesti vaikeistakin aiheista. Haluaisin lukea hänen omasta elämästään, jota hän pienesti valottaa Peiton alla-teoksessa. Hän vaikuttaa mielenkiintoisen neuroottiselta ja toisaalta hänestä huokuu elämänkokemuksen tuomaa itseironiaa ja empaattisuutta.

7. Mikä kirja minun pitäisi sinun mielestäsi ehdottomasti lukea? Mitä puolestasi itse luit viimeksi? 

Suosittelen  Cathy Kellyn Rakkauden kielioppia. En ole varsinainen Kelly-fani, mutta pidin tästä kirjasta. Se oli jotenkin rauhallisempi ja syvällisempi... elämänmakuisempi kuin Kellyn muut lukemani teokset.

Olen juuri Marian Keyesin Peiton alla-kirjan viimeisillä sivuilla. Se on hauska kokoelma Keyesin vuosien saatossa kirjoittamia lyhyitä tarinoita.

El Gouna, Egypti


2 kommenttia:

  1. Ihanat vastaukset, ja mahtavaa, kun ehdit vastata haasteeseen! <3 Luin tämän jo eilen, mutta nyt vasta ehdin kommentoimaan. :) Ja voi mitkä kuvat, noita katsellessa matkakuume nousee potenssiin sata. Onneksi on seuraava matka jo ihan kulman takana odottamassa... ;) <3

    Cathy Kellyä en ole koskaan kokeillut, mutta nyt pistän vinkin korvan taakse! Kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut ihan helppoa, paitsi ehkä tuo matkustelua koskeva kysymys... ;) Onneksi tosiaan on seuraava matka jo ihan pian! <3

      Poista